• Terapevtska vadba

     

    Treningi namenjeni vsem, ki imajo kakršnokoli omejitev, kot je poškodba ali kronično obolenje. Vadbo se prilagodi omejitvam s ciljem, da se le-te odpravi oziroma omeji.

Terapevtska vadba je namenjena posameznikom, ki se srečujejo s poškodbo, kroničnim obolenjem ali pa s kakšno drugo telesno omejitvijo, ki jim preprečuje normalno udejstvovanje v športnih aktivnostih. Glavni cilj vadbe je priprava individualiziranega programa na podlagi ugotovljenih težav in pomanjkljivosti ter sprotno spremljanje napredka.

Vadečega pripravimo na določeno operacijo (predoperativna vadba) oziroma ga po operaciji ali končani fizioterapiji (postrehabilitacija) pripeljemo do stanja pred poškodbo in mu omogočimo, da se ponovno vključi v želene aktivnosti.

S testiranjem preverimo morebitna telesna neskladja oziroma asimetrije, ki jih z vadbo nato odpravimo in vzpostavimo pravilne gibalne vzorce.

Vadba ima ogromno dokazanih pozitivnih učinkov tudi pri določenih kroničnih boleznih, vendar je pri tem potrebno upoštevati določne omejitvene dejavnike, ki veljajo za posamezno bolezensko stanje. Terapevtska vadba je zato popolnoma prilagojena vadečemu.

 

Vas zanima več?

Pokličite nas ali nam pišite »

Sorodne vsebine

Treningi plavanja
Oblikovanje telesa
Treningi joge
Zdrava hrbtenica