• Treningi joge

     

    Individualni treningi joge so namenjeni tako začetnikom, ki bi se radi spoznali z jogo in naučili osnov, kot tudi tistim bolj izkušenim, ki si želijo novih izzivov ali korekcije, ki je v skupinskih vadbah ni dovolj.

Individualna vadba joge je namenjena vsem, ki bi se radi šele spoznali z jogo ali svojo vadbo joge poglobili. Priporočljiva je za vse, ki se želijo vključiti v skupinsko vadbo joge ali tiste, ki raje vadijo sami doma, pa bi radi nekaj več nasvetov in navodil. Začetniki se včasih težko vključijo v skupino, ki vadi že dlje časa. Zaradi specifičnosti gibanja v povezavi z dihanjem so prve ure joge lahko prav mučne. Veliko je koordinacijskih izzivov in največkrat prilagojene osnovne asane preskočimo, začetniki pa lovijo sapo in ‘sliko’ ter le s težavo naredijo kaj zares sproščeno in pravilno. Med individualno uro je dovolj časa za vprašanja in korekcije, praksa joge pa je prilagojena vadečemu in njegovim potrebam.

Tudi tisti naprednejši in zahtevnejši se lahko poslužijo individualne vadbe, poglobijo svoje dosedanje izkušnje ali najdejo nove izzive, napotke in individualne korekcije, ki jih v skupinski vadbi pogrešajo. Kot vedno je za prakso poglobljene pranayame in meditacije v skupini vedno premalo časa. V individualni uri lahko posvetimo več pozornosti želenim segmentom joge.

 

Vas zanima več?

Pokličite nas ali nam pišite »

Sorodne vsebine

Oblikovanje telesa
Treningi plavanja
Treningi teka
Zdrava hrbtenica